Full fart i juni

Vilken härligt start på sommaren! Tack till alla som vill vara med på Karlstads första andelsbiodling. I början kände vi igen namn på beställningarna för det är vänner och bekanta. Väldigt glädjande förstås. Sedan dök nya namn upp och nyfikenheten: Hur hittade ni oss och hur fick vi ert förtroende? Ni är väl värmlänningar som är optimistiska och vill göra/äta gott. Eller hur?
Vissa håller koll vad som händer på sociala medier men du som har köpt en andel är extra speciell så du får bland annat detta nyhetsbrev i en utförligare version med mailen.

På mindre än en månad har vi sålt så många andelar, att går det i den här takten får vi utsålt innan slungningen i augusti. För att gå händelserna i förväg hoppar vi fram till augusti när ni får tillfälle att träffas i bigården. Skriv upp datumet:

lördag 28 augusti kl.12-14

Bigården ligger vid en skog och bina kan flyga iväg 3 km bort så de kan dyka ner på Sandgrund, Sundsta, Strand, Råtorp, Våxnäs och många andra stadsdelar.
Anledningen att placeringen inte står här på hemsidan eller på våra sociala medier är för att det finns skurkar som stjäl. Ja till och med hela bikupor med bin!
Det är alltså inte hemligt för er som köpt en andel men vi håller en låg profil. Så ni kan gå dit och titta när vi vill men  var snälla och lägg inte ut exakt plats ihop med er selfie med tjejerna.

Vad händer nu i bigården?
Bina jobbar på och vi har flyttat runt och delat en del samhällen så att de har lagom mycket plats. Den här tiden på året finns risk för svärmning så de får ofta tillsyn. Vi lyfter upp ram för ram för att se om de försöker föda upp nya drottningar.

Här syns närmast i bild Finfina Prezzzenten som har tre lådor för att de helt enkelt behöver mer plats än grannen Gulletuzzzan.Öppna fotot

Bäzzzta hälzzzningar

Heiko Bubholz och Mitzi Braathen

(Ja på riktigt! Vi har Z i namnen!)

Lämna ett svar